Zoeken
  • Anouk

6 Redenen waarom iemand geen kunstnagels zou willen

Veel mensen denken dat kunstnagels slecht zijn. Hiervoor hebben ze uiteenlopende redenen. In deze blog ga ik de meest voorkomende redenen die ik te horen krijg in mijn salon uitleggen. Kunstnagels zijn namelijk helemaal niet slecht. Nagels hebben geen zuurstof nodig om gezond te blijven. Daarentegen is het wel belangrijk dat de kunstnagels goed gezet worden en met zorg worden onderhouden.


1. Kunstnagels kunnen voor bacteriën en schimmels op de nagels zorgen.

Allereerst is het heel belangrijk dat je bij een nagelstyliste gaat die hygiënisch werkt; met handschoenen aan en voor iedere klant een eigen vijlenset bij voorkeur. Daarnaast moet de nagelstudio ook hygiënisch zijn. Het schoonmaken van de materialen en tafel dragen daaraan bij. Hierdoor is het risico op besmetting van bacteriën of schimmels nihiel. De kans dat je besmet raakt bij gewone dagelijkse handelingen is even groot.


Als er een luchtbel onder een kunstnagel ontstaat, is de kans groter op een besmetting. Net zoals je eigen nagel bij een scheur gevoeliger is. Het is dan ook belangrijk dat je je nagels goed verzorgd (dagelijks goed schoonmaken etc.) en tijdig je kunstnagels laat bijwerken.


2. Kunstnagels zorgen ervoor dat de eigen nagels dunner en gevoeliger worden.

Eigen nagels worden dunner en gevoeliger als er direct op de nagels wordt geveild. Dit is dan ook not done als nagelstyliste! Als je je kunstnagels eraf trekt (en dit raad ik absoluuuut niet aan! Auw!!), trek je vaak ook een laagje eigen nagel mee. Dan worden je nagels inderdaad dunner en gevoeliger.


3. Kunstnagels breken bij mij snel af en beschadigen mijn eigen nagels.

Kunstnagels zetten is maatwerk en deze moeten precies op de goede lengte gemaakt worden voor jou en met het juiste product gezet worden. Als ze voldoende vast kunnen houden aan je eigen nagel, breken ze niet snel af (daar moet je dus écht moeite voor doen..). De kans op beschadiging van je eigen nagel is er enkel als je met geweld je kunstnagel eraf haalt.


4. Ik heb zwakke eigen nagels.

Kunstnagels werken verstevigend! Een ideale uitkomst dus voor zwakke eigen nagels. Voor de stevigheid en bescherming van je zwakke nagels, wordt Seal & protect gebruikt. Hiermee wordt een beschermende laag op je eigen nagel aangebracht, voordat de kunstnagel erop gaat.


5. Kunstnagels zijn onhygiënisch, er blijft van alles onder zitten.

Kunstnagels zijn net zo hygiënisch als eigen nagels. Het is ook voor je eigen nagels belangrijk dat je ze regelmatig schoonmaakt en vuiligheid eronder uit haalt.


6. Ik kan niet omgaan met kunstnagels.

Het is belangrijk dat je nieuwe set kunstnagels de perfecte maat en vorm voor jou hebben. Je nagelstyliste kan je het beste adviseren welke maat en vorm bij je past afhankelijk van je eigen nagels, je werk en andere bezigheden. Dan kan ook jij omgaan met kunstnagels!


Als je bij een goede nagelstyliste bent geweest, wil je nooit meer zonder verzorgde nagels!


Heb jij nog een reden om geen kunstnagels te willen? Of twijfel je nog?

Ik kom graag met je in gesprek!


Liefs,

Anouk


133 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe Behandelingen

Na jarenlang met passie, alleen nagels gedaan te hebben, vond ik het tijd worden om ook andere behandelingen in de salon te kunnen aanbieden. En raadt eens, het is me gelukt ;) Never stop Educating is

  • Facebook Basic Black
  • Instagram Social Icon

Middelborgsingel 3
Guttecoven, Limburg
06 83659878

© 2018 by Design Nails Anouk